vrijdag 21 oktober 2011

Ouwe FluffieKnuffie: handwerken voor kids in de herfst
In deze herfstworkshop concentreren we ons opnieuw stevig op handwerk, kleur- en materiaalgebruik, compositie, creativiteit en methodiek.


Een beetje filosofie:

TV, PC, Nintendo, Wii, pretparken... de grote, snelle avonturen die zich buiten ons afspelen, zijn fijn om te ontspannen maar zorgen niet voor een levensbasis. Je kind neemt vlot de waarden van commerciële creaties over en begrijpt niet dat het om vluchtige abstractie gaat. Ondanks de thuis die je als ouder (al dan niet in een nieuw gezin) biedt, weet je niet altijd hoe grond aan het kind te geven.

Hoe bouwen kinderen dan zèlf mee aan hun individuele en familiegeschiedenis, verbonden aan de vorige generaties? 


Verbinden door vertellen

Aan een vergeten sjaaltje van oma, een bretel van opa, een oud schooluniform van papa... hangt altijd een anekdote, thuis wordt er over verteld. Bij Atelier Prismama krijgt je kind de kans om, in een veilige en gezellige groep, dit kleine verhaal naar buiten te brengen. Dat verhaal mag niet vergeten worden, het is een kapstok voor onze identiteit en cultuur. 


Eigen inbreng

Daarom is het leuk als je kind een oud-stuk-textiel-met-geschiedenis meebrengt. Dat stuk wordt respectvol verwerkt in een knuffel. Er wordt in groep, maar ook al werkend over verteld, zodat het bewustzijn rond het begrip familie stilaan groeit.

Wie wil mag zijn verhaal ook opschrijven, zo blijft het extra bewaard.


Werkwijze

Naaien, knippen, patroontjes leren gebruiken, appliceren, materialen en kleuren kiezen, en daarbij veel plezier maken! (Wie niets kan meebrengen krijgt een kledingstuk uit de doos, we verbinden dit aan een herinnering van het kind zelf.)Je kind brengt zelf zijn/haar lunchpakketje mee. Bij mooi weer gaan we tussen de middag naar het Rivierenhof: even uitwaaien! Om FluffieKnuffie af te krijgen komt je kind best min. 2 dagen.

 KORTING:
kinderen die al eens een atelier hebben gevolgd krijgen 5€ korting per dag!

Om te reserveren: goeleneyens@skynet.be

Gereserveerde dagen betalen kan
tot een paar dagen voor de workshop:
reknr: 4198  1118 2130
op naam van 
Goele Neyens - 2100 Deurne
Vermeld naam, leeftijd en data. 

Extra dagen kunnen ter plaatse betaald worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten